marți, 24 ianuarie 2012

Dulci nimicuri III.


3. Vise

As much Id like the past not to exist
It still does

Aseară mi s-a repetat același vis. În mod ironic, îl numeam „coșmar” la fel ca celelalte. Totul e mult prea diferit în acel loc, e unul în care aș vrea să trăiesc, să nu mă mai trezesc. Emm mă privește cu milă când mă auzea cum spun toate aceste prostii.
Stau în pat încă dezorientată de la acel vis, dar ea, ea este acolo și mă dezmiardă pentru că, într-un mod ciudat, ea știe prin ce trec. Știe ce vreau să spun și încearcă să mă îmbărbăteze. Ochii ei mă calmează, dar nu destul. În mine e un drog care nu mai poate să iasă.
-Anne, totul va fi bine. De ce nu mergi direct la el și îl săruți pur și simplu? Să știe!
Numai la auzul acelor cuvinte am sărit în sus ca arsă. Ce-i drept, mi-aș fi dorit să fac asta, undeva în adâncul sufletului meu, dar nu eram destul de puternică încât să o fac. Eram slabă.
-Emm, ești nebună!
Atât i-am putut spune. Eram dezorientată, amețită. Lacrimile vroiau să dea năvală pe obrajii mei, dar eu nu le lăsam, nu mai suportam. Mi-am băgat capul în pernă, doar să nu mai simt nimic, să mă sufoc  în acel loc moale. Îi simțeam atingerea fină pe capul meu, iar într-un final îmbrățișarea sa caldă. Îi simțeam trupul lipit de al meu. Era o sursă de forță, dar pe care nu o mai puteam primi. M-am întors și am privit-o în ochi.
-Emm, mi-e frică.
Vroiam să mai continui, dar nu am mai rezistat. Lacrimile nu au întârziat să apară. Eram atât de distrusă, dar ea continua să mă îmbărbăteze cu vorbe. Nu o mai ascultam.
Somnul mă cuprinse din nou și nu a trecut mult timp până să apară. Ochii săi albaștri au fost primii pe care i-am observat, iar după aceștia, fața a prins contur, așa cum erai, așa cum te țin minte. Te comportai ca în zilele când mă făceai să râd, când credeam că am găsit tot ce-mi trebuia. Îți păsa de tot ce se întâmpla, știu asta. Eram doar noi doi.
Când mă voi trezi, toată această lume va dispărea și tu împreună cu ea. Mă voi întoarce la realitate încercând cu greu să te înfrunt, chiar dacă tu îmi vei aminti de tot ce s-a întâmplat. Doare. Doare foarte tare când știu că nu-ți mai pasă, că ignori tot. Emm va continua să-mi spună să trec peste, să șterg totul cu buretele, dar eu nu pot. Nici dacă aș închide totul într-o cutie, nu aș putea să țin în frâu ce se află acolo. Va scăpa și mă va întrista din nou.
-De ce nu vrei să-l uiți?
M-a întrebat Emm în timp ce mă privea din partea cealaltă a camerei. Eu stăteam în continuare în pat, dar nu eram atentă la ea. M-a întrebat, dar nu i-am răspuns. A așteptat în liniște mult și bine. S-a ridicat, dar când a ajuns lângă ușă, mi-a vorbit din nou.
-Nu mai poți continua așa.
-Știu, i-am replicat. Dar Emm, nu am o soluție.
-Ba da, dar nu vrei să o găsești.
A plecat lăsându-mă în aceiași stare, aceiași poziție, în același vis care continua să mă macine. Oare nu există o cale să aduc trecutul înapoi?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu